حسابرسی

چهارشنبه 1 آذر 1396
9:02
احمدی

سازمان حسابرسی

سازمان حسابرسی یکی از سازمانهای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران است که سال 1366 به موجب قانون تشکیل سازمان حسابرسی تاسیس شد.سازمان حسابرسی علاوه بر حسابرسی و بازرسی قانونی،خدمات مالی مشاوره ای ،تدوین اصول و ضوابط حسابداری و حسابرسی،و آموزش و تحقیق در زمینه حسابرسی را برعهده دارد.

خدمات سازمان حسابرسی:

یکی از خدمات فایده مند سازمان حسابرسی که نقشی انکارناپذیر در توسعه دانش حسابداری در ایران داشته است،انتشار نشریه های تخصصی با موضوعات متنوع حسابدای و موضوعات مرتبط بوده است.

استاندارهای حسابرسی:

استاندارهای حسابرسی ،معیاری برای سنجش کیفیت کار حسابرسان است.

این استانداردها معیاری برای اندازه گیری و سنجش کیفیت کار حسابرسان میباشد. برای اولین بار انجمن حسابداران امریکا استانداردهای ده گانه را را در سال 1947 طبقه بندی و معرفی کردند.

امروزه به دلیل تغییرات محیط حسابرسی ،تعدیل و تغییر یافته و شامل استانداردهای زیر است:

1- استانداردهای عمومی

2- استانداردهای عملیات ( رسیدگی )

3- استانداردهای گزارشگری


استانداردهای عمومی حسابرسی چیست؟

این استانداردها توسط شخص یا اشخاصی اجرا میشود که دارای صلاحیت بوده و آموزش فنی لازم به عنوان حسابرس را دیده باشد.این استانداردها در تمامی موسسات دولتی و غیر دولتی که برنامه ی آنها که حسابرسی فعالیتها و برنامه ها و وظایف دستگاه های دولتی و سازمان های غیر انتفاعی و ... است استفاده میشود.

در استانداردهای عمومی حسابرسی،لازم است که حسابرس یا حسابرسان در تمامی مورادی که حسابرسی می کنند ،استقلال رای داشته باشند.

حسابرسان در رسیدگی و گزارش حسابرسی که تهیه می کنند باید مراقب حرفه ای لازم را رعایت کنند .

استانداردهای عملیات (رسیدگی )چیست؟

در اجرای استانداردهای عملیات ، حسابرسی بایداز برنامه ریزی کافی و مناسب برخوردار بوده و در صورت وجود کارکنان ،باید به کار آنان نیز نظارت مناسب و دقیق صورت گیرد.به مفهوم کلی یعنی کارکنان باید به شکلی صحیح و مستقیم سرپرستی شوند تا مشخص شود که آیا اهداف حسابرسی در جریان صحیح قرار گرفته یا خیر ؟

البته سرپرستی صحیح به شکلی است که باید کارکنان آموزش لازم را ببینند.

در استانداردهای عملیات،حسابرسان باید قوانین و مقررات راطوری برنامه ریزی کنند که بتوانند با اطمینان معقول از کشف موارد خلاف به اهداف حسابرسی بطور صحیح و کامل دست یابند.

حسابرسان باید مدارک لازم و کافی جهت تایید قضاوتهایشان در مورد کنترل ها داشته باشندو کنترل های مدیریتی را بصورت کامل درک کنند و با استفاده از مدارک مربوط و شواهد کافی به یافته های معقولی دست یابند و نتایج کارشان را در فرم کاربرگ ها ثبت و نگهداری کنند.

کاربرگها بایدبصورت جامع ارائه گردد و اطلاعات لازم و کامل را داشته باشد. این کاربرگ ها باید بسیار روشن و واضح حاوی اطلاعاتی باشد که قضاوتهای یک حسابرس را بتواند براحتی به اثبات برساند و از طریق این اطلاعات، یک حسابرس مجرب بتواند بدون نیاز به راهنمایی و ارتباط با حسابرس قبلی از او پشتیبانی کند.

نکته :یک حسابرس باید شواهد و مدارک کافی و مطمئن از طریق پرس و جو و بازرسی و مشاهده بدست آورد تا برمبنای آنها بتواند صورتهای مالی را مورد رسیدگی قرار دهد و اظهار نظر کند.

نکته:یک حسابرس در رسیدگی و تهیه گزارش حسابرسی باید مراقبت حرفه ای لازم را به عمل آورد.

استانداردهای گزارشگری چیست؟

بر اساس استانداردهای گزارشگری ،گزارش حسابرسی باید حاوی اطلاعاتی باشد که مشخص کند صورتهای مالی ،طبق اصول و استاندارهای حسابداری تهیه شده است یا خیر.این گزارش باید بصورت مکتوب باشد و نتایج هر رسیدگی به آن انتقال یابد.از طریق چرا گزارش حسابرسی بصورت کتبی تهیه میشود؟

حسابرس با گزارش حسابرسی بصورت مکتوب،میتواندنتایج حسابرسی صورت های مالی یک موسسه و یا شرکت را به تمامی مسئولان در کلیه سطوح برساندکه در این حالت نتایج حسابرسی بدلیل اینکه در معرض دید و بازرسی همگان است کمتر در مظان سوء تفاهم قرار میگیرد و در نتیجه پیگیری را تسهیل می نماید.

ارائه گزارش حسابرسی باید به موقع بوده تا در زمان مناسب به دست مقامات مسئول سازمان تحت رسیدگی ،مراجع ذیصلاح و سازمانهایی که که وجوهی به سازمان تحت رسیدگی پرداختند برسد و مسئولان و مقامات و اشخاص ثالث بتوانند از آن استفاده کنند ،مگر آنکه منع قانونی یا ملاحظات دیگری در پی داشته باشد. در محتوای گزارش حسابرسی باید اهداف ،حوزه عمل بیان شده و باید کامل و دقیق و و مختصرو شفاف و قابل اثبات باشد .

نکته : اطلاعات افشا شده در صورت های مالی بطور منطقی کافی تلقی میشود مگر در گزارش خلاف آن بیان شود.

گزارش حسابرسی باید حاوی یک اظهار نظر و یا نظری نمیتواند درمورد صورت های مالی بطور کلی اظهارکند ،باشد. و درحالتی که نمیتواند نظری اظهار کند ،باید دلایل آن را بیان کند.

زمانی که نام حسابرس با صورت های مالی به نحوی ارتباط میابد، باید در گزارش به طور صریح و واضح هرگونه رسیدگی و میزان مسئولیتی که بر عهده دارد بیان شود.


انواع گزارشهای حسابرسی

1- گزارش مقبول یا استاندارد

2- اظهارنظر مشروط

3- اظهار نظر مردود

4- عدم اظهارنظر


انواع حسابرسی:

1- حسابرسی صورتهای مالی

2- حسابرسی رعایتی

3- حسابرسی عملیاتی

4- حسابرسی قانونی

5- حسابرسی داخلی

موسسه حسابرسی محاسبان آماده ارائه خدمات حسابرسی و خدمات مالی و مشاوره مالی و مالیاتی رایگان به شما می باشد.


[ بازدید : 27 ] [ امتیاز : 1 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به وبلاگ رسمی سئوشو است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]